Sök

Årets mörkaste dag, då har vi årets sista yoga!

Jag utbildade mig till yinyogalärare under augusti detta år. Då jag själv upplever yinyogan som ett skönt komplement till Kundaliniyogan, Mina leder känns bli mer stela med min ålder, det är ju fascian som blir torr och stel. Genom yinyogan, där jag sitter en längre stund i positionerna töjs fascian/bindväven ut och gör mig mer rörlig. Dessutom släpper en del "skräp" som olika blockeringar när jag är stilla i dessa positioner och låter gravitationen sköta jobbet. Det kan spänna, ibland göra ont, men då är trixet att hitta andningen och att möta smärtan med acceptans och nyfikenhet.Jag började med att arrangera workshops under hösten, då vi är i ett meditativt tillstånd under en längre stund. Jag brukar ta med olika andningsövningar, ett långsamt yinyogapass med ett tema och lång meditativ vila samt en meditation. Jag spelar skön musik i bakgrunden. Vi avslutar med en gemensam fika och en stunds reflektioner och samtal. Ikväll har jag gjort lakritsbollar med dadlar och lakritspulver, som jag tänker bjuda på, när den sista yinyogaworkshopen för detta år blir på lördag. Det har varit fint och lärorikt att undervisa i yinyoga på detta sätt genom workshops (ca 3 timmar). Under vårterminen erbjuder jag en yinyogaklass på torsdagkvällar.11 visningar

Senaste inlägg

Visa alla