Sök

Anmälningarna rullar in.

Uppdaterad: 6 jan 2020

Att lära ut yoga till äldre är något jag vill värna om. Jag har ett reducerat pris för denna kursen. Många äldre kanske tycker att det är främmande med yoga. Jag har erbjudit senioryoga några omgångar, men inte nått ut, det har blivit för få deltagare. Denna vårtermin har jag fått deltagare till en liten grupp, det skall bli så roligt att få leda dem in i mjuka rörelser på stol, andningstekniker och meditationer. Egron som då var 86 år var en av de äldsta deltagarna jag hade i den första gruppen.

Kundaliniyoga på stol
Egron Nilsson är en av de som yogat med mig.

Vinsterna är så många bland annat detta:

  • Stärker nervsystem och muskler

  • Stimulerar cirkulation

  • Stärker immunförsvaret

  • Rensar ut gifter

  • Ökar koncentrationsförmåga

  • Uthållighet

  • Mental balans inre avslappning


Vårens första kundaliniyogakurs är 10 gånger och kommer att handla om våra chakran.

Det har börjat rulla in anmälningar även här. 😍 Enligt yoga-filosofin flödar vår livsenergi, prana i vår energikropp, som finns på en mer subtil nivå än vår fysiska kropp. I energikroppen finns 72 000 energimeridianer, nadis, där prana flödar. Där nadis möts uppstår energivirvlar (virvel = chakra på sanskrit). Det finns massor med chakras i energikroppen, men vi har sju stora chakran utefter ryggraden, från bäckenbotten upp till hjässan. Många av oss har blockeringar i våra nadis och chakran som gör att livsenergin inte kan flöda fritt – vilket resulterar i trötthet, smärta och sjukdom.

Målet med Kundaliniyoga är att få bort alla blockeringar så att livsenergin, prana kan flöda fritt. Då kan vi vakna upp till en medvetenhet om vår enhet med det oändliga och uppleva en djup inre glädje, oändlig kärlek och visdom.

I denna kurs fokuserar vi på yogaövningar speciellt avpassade för att öppna upp energiflödet i de olika chakrana.
Yinyogakursen är även den 10 gånger. Det har kommit in några anmälningar, men behöver några till.

Vi balanserar upp det ofta så intensiva livet med yinyoga där vi är länge i varje position. Jag leder dig genom övningarna och du ges möjlighet att släppa taget om stelhet i kropp och sinne.Yinyoga passar alla kroppar, vi använder många kuddar och andra stöd. Positionerna utförs liggande eller sittande. Du yogar efter dina förutsättningar

20 visningar

Senaste inlägg

Visa alla