Sök

Mötet med mig själv.....

Idag och de flesta andra dagarna har jag en dejt med mig själv. Inom yogan kallas det sadhana, en daglig andlig disciplin. Att ha en rutin, en rytm i livet som inbegriper att möta sig själv minst en gång per dag kan låta banalt. Men det är inte så lätt som det låter, du är oftast uppkopplad på andra människor, nätet eller så snurrar hjärnan på med allt som du skall göra i framtiden eller det du gjort tidigare.
Jag har mitt egna yogarum, så lyxigt! Där går jag in och sätter mig på yogamattan, tonar in gör min yoga, andningsövningar (pranayam) och mediterar och tonar ut. Det kan ta allt från 15 minuter till 2 timmar, beroende på vilken tid jag har, eller vill ta mig. Då centrerar jag mig, landar in i det som är jag. När jag är i denna stillhet, i nuet, får jag chans att höra min inre röst. Jag får oftast kreativa ideér, svar på hur jag skall göra med något jag står inför under dessa stunder.“What is sadhana? It’s a committed prayer. It is something which you want to do, have to do, and which is being done by you. … Sadhana is self-enrichment. It is not something which is done to please somebody or to gain something. Sadhana is a personal process in which you bring out your best.”

~ Yogi Bhajan


Ett regelbundet utövande av sadhana – trots frestelsen att låta bli – innebär att du växer i viljekraft, självtillit och i förmågan att koncentrera dig.


Sadhana i Råå, under semestern 201916 visningar

Senaste inlägg

Visa alla